Frissítve: 19. július 2024

Teed Up in Ecstasy: Bondage és BDSM mítoszok leleplezve!

BDSM! Most már nincs bűntudat!

A rabság és fegyelem/uralom és behódolás/szadizmus és mazochizmus (BDSM), amelyet egykor tabunak tartottak vagy a deviáns szexuális gyakorlatokhoz kapcsoltak, mára világszerte elfogadottságra és népszerűségre tett szert. A mainstream médiától a társadalmi körökig a BDSM-beszélgetések már nem elhallgatott suttogások, hanem nyílt diskurzus a személyes tapasztalatokról, fantáziákról és preferenciákról.

Ez a blog azt vizsgálja, hogy a rabság hogyan fokozhatja az érzékszervi örömöket azok számára, akik részt vesznek benne. Mélyen belemerül annak különféle formáiba, az örömök mögött rejlő pszichológiába, a BDSM játékokba és a BDSM-mel kapcsolatos gyakori tévhitekbe, és tanácsokat ad a biztonságos kezdéshez. Reméljük, hogy rávilágítunk a BDSM szépségére (nézd meg mi az a BDSM a Wikipédián!) az élvezeteket keresők szemüvegén keresztül többen tudják magukhoz ölelni kincseiket anélkül, hogy félnének az ítélettől.

A BDSM az új menő

A rabság bonyolult és szexi formái

A „kötelezettség” szó kötelek, láncok, bilincsek és más korlátok képét idézi, amelyek az embert a másikhoz kötik. Noha ezek az elemek továbbra is szerves részét képezik a kötöttség gyakorlatának, számos technikát alkalmaznak a korlátozások különböző szintjének elérésére, a végtagok körüli egyszerű kötözésektől a bonyolult felfüggesztési rendszerekig. Íme néhány példa a különböző típusú kötöttségekre:

  • Kötéljáték: A kötelek sokféle változatban, méretben, erősségben és mintázatban kaphatók, így végtelen kreatív lehetőségeket biztosítanak a csomók kötésekor. A japán Shibari különösen híres bonyolult kötélmunkájáról, míg a nyugati stílusú kötél BDSM játékok az egyszerűség felé hajlanak, de még mindig bőséges kontrollt biztosítanak a mozgás felett.
  • Könnyű kötődés: A Light Bondage-ben a Doms/Ups gyengédebb és finomabb megközelítést alkalmaz behízelgőikkel/Down-jaikkal szemben. A Light Bondage-ban használt BDSM játékok és kiegészítők is nagyon gyengédek, mint például a Feather Tickler & Nipple Toys. A Light bondage tökéletes azok számára, akik szeretnének belevágni a BDSM-be, de nem akarnak túl extrémek lenni.
  • Visszatartó játékok: Szexbilincsek, gallérok, csuklópántok, kakasketrecek, disznók, kötözőpántok – ezek az eszközök segítenek korlátozni a mobilitást és fokozni az alázatos élményt. Egyes eszközök vibrációt, elektrosokk-terápiát vagy hőmérséklet-változásokat is tartalmazhatnak az érzet intenzitásának növelése érdekében.
  • Karosszéria módosítások: A piercing, a márkajelzés, a karcolások vagy a tetoválás művészete tartós dominanciajegyeket adhat hozzá, amelyek a tulajdonjogot vagy a belső átalakulást szimbolizálják. Az ilyen típusú testmódosítások gyakran mélyebb jelentéssel bírnak a fizikai megjelenésen túl, és alapos mérlegelést igényelnek, mielőtt hozzáfognának.

Kezdők számára a bondage készletek jelentik a legjobb kiindulópontot, mivel számos kiegészítőt kínálnak, például szexbilincseket és tollcsiklókat, hogy több fűszert és kötőelemet adhassanak szexuális kapcsolatához.

Pszichológia ezek mögött az egészen különös örömök mögött

A rabság az irányítás, a biztonság, a sebezhetőség és az önátadás iránti elsődleges vágyainkra apellál. Sok résztvevő leírja, hogy felhatalmazottnak érzi magát azáltal, hogy feladja az önrendelkezést, és valaki másra bízza a hatalmat. Pszichológiai szempontból ez a dinamika kielégítheti a bizalom, az érvényesítés, valamint az önmagunkkal és másokkal való kapcsolat igényét. A dominánsok abban találnak megelégedést, hogy hatalmat gyakorolnak és döntéseket hoznak partnerük(ik) helyett. Ezenkívül az alávetettek fiziológiai reakcióinak megfigyelése örömteli visszajelzést ad azok hatásairól.

A másik oldalon, ha alávetik magukat olyan korlátozó eszközöknek, mint a szexbilincsek és a kötözőpántok, tehetetlenség érzését válthatja ki, ami az örömért és az eufóriáért felelős endorfinokat válthat ki. Ebben az állapotban az egyének élesen tudatában lesznek testüknek, érzékeiknek és környezetüknek, ami fokozza az általános stimulációt. Ezen túlmenően, ha olyan tevékenységeket végez, amelyek rendszerint szorongást váltanak ki, mint például az expozíció, a öklendezés vagy a bekötött szem, ez hozzájárulhat a tájékozódási zavar és a bizonytalanság miatti fokozott izgalomhoz.

Gyakori régimódi tévhitek a BDSM-mel kapcsolatban

A BDSM-játékokkal kapcsolatos növekvő tudatosság ellenére a társadalom egyes szektoraiban továbbra is fennáll a negatív felfogás. Az alábbiakban cáfoljuk meg a három legelterjedtebb mítoszt:

1. mítosz: BDSM = Visszaélés

A visszaélések beleegyezés nélküli viselkedést és hatalmi egyensúlyhiányt jelentenek, míg a BDSM nagymértékben támaszkodik a partnerek közötti egyértelmű kommunikációra és kölcsönös egyetértésre. A megrázkódtatások a könnyű szerepjátékoktól a fizikai érzéseket és pszichológiai dinamikát magában foglaló intenzív jelenetekig terjedhetnek – de minden lépésnél mindkét fél megállapodik a határokban és korlátokban, mielőtt bármilyen tevékenységbe belefogna. Valójában sokan azért vesznek részt a BDSM-ben, mert biztonságot és bizalmat találnak ezekben a dinamikus kapcsolatokban, ahelyett, hogy traumát vagy kárt tapasztalnának.

2. mítosz: A BDSM-mel foglalkozó embereknek pszichológiai problémáik vannak

A tanulmányok azt mutatják, hogy a BDSM-et gyakorló szakemberek pszichológiailag nem különböznek szignifikánsan a nem gyakorlóktól a mentális egészségi mutatók tekintetében. Hasonlóképpen, nincs közvetlen összefüggés a BDSM-ben való részvétel és a mentális betegségek magasabb aránya között, mint a lakosság körében. A legfontosabbak a megfelelő biztosítékok, mielőtt belevágnak ebbe az életmódba, mint például az érdekek nyílt megbeszélése, és szükség esetén szakember segítségének kérése.

4. mítosz: A BDSM eredendően veszélyes

Mint minden fizikai tevékenység vagy kísérletezés, a BDSM is kockázatokat rejt magában, ha nem tesznek megfelelő óvintézkedéseket. Megfelelő felkészültséggel, képzéssel és tudással azonban a sérülések általában elkerülhetők. Ez magában foglalja a biztonságos szavak és jelzések beállítását, a berendezések elhasználódásának rendszeres ellenőrzését, valamint az intenzitás fokozatos növelését az idő múlásával, hogy elkerülje a test vagy az elme túlterhelését. Az őszinteség, a tisztelet és az óvatosság előtérbe helyezésével a résztvevők jólétük veszélyeztetése nélkül élvezhetik a BDSM játékok előnyeit.

5. tévhit: A BDSM-et elsősorban férfiak és nők gyakorolják

Noha a BDSM bizonyos aspektusaiban léteznek domináns férfiak és alázatos nők történelmi ábrázolásai, a modern gyakorlók kihívást jelentenek ezeknek a nemi szerepeknek, és az identitások sokféle spektrumát ölelik fel az egész területen. Sok pár két egyenrangú partnerből áll, akik hangulatuktól és preferenciáiktól függően váltanak domináns és alázatos pozíciók között. Emellett egyre növekszik a több egyénből álló poliamor csoportok száma, akik együtt vizsgálják a BDSM különböző aspektusait.

Összefoglalva – most több igazságot tud a BDSM-ről!

A BDSM játékok a lehetőségek világát kínálják azok számára, akik a vaníliás közösülésen túl szeretnének szexuális látókörüket kiterjeszteni. Nyitottsággal, kíváncsisággal és egymás határainak tiszteletben tartásával bárki felfedezőútra indulhat a kötöttség, az uralom, az alávetettség, a szadomazochizmus és egyebek birodalmába. Hagyjuk hát végre nyugalomra ezeket a régi mítoszokat, öleljük át bensőnket és engedjük szabadjára legvadabb fantáziáinkat!

hasonló helyek ikonra Mind az 17 további webhely ebben a kategóriában, amelyet érdemes megnézni:

Olvassa el Review

Miért bérelnek fel a férfiak a kísérőket és a 12 legnépszerűbb webhelyet a kísérők kereséséhez. Ugrás a 12 legjobb online webhelyre a kísérők kereséséhez és bérléséhez Nem meglepő, hogy a kísérők különféle szolgáltatásokat nyújtanak (hehe, ha értitek mire gondolok), de többnyire felajánlják idejüket és cég pénzért cserébe. Az Önhöz hasonló ügyfelek és férfiak gyakran alkalmazzák őket […]

Olvassa el Review

Van-e előnye a pároddal közös pornónézésnek? Újra visszatértünk az „útmutatók” kategóriájába, amely most azt a témát fedi le, amelyet a párok 90%-a „tabunak” tart – ez a közös pornónézés. Nem olyan egyszerű elkezdeni a gondolatot, hogy meztelenül nézz, mint egy sorozatot, amit a pároddal együtt nézel. Amikor […]

Olvassa el Review

Professzionális tippek, hogyan lehet felvenni a nőket egy felnőtt társkereső oldalakon Bárki bármit mond, a társkereső oldalak új bárok. A kanos emberek oda mennek, hogy szinglikkel találkozzanak, és rövid távú kalandokat kezdjenek. Azonban nem mindenki tud felvenni egy nőt egy bárban, ahogy a legtöbb férfi sem tud felvenni egy nőt […]

Olvassa el Review

Hogyan változtatja az online randevúzást kapcsolatfelvételekké? 5 hatékony tipp az alkalmi kapcsolatokhoz Most, amikor az internet mindent könnyűvé varázsolt, bárki, akinek van okostelefonja, könnyen elbújhat. Ellentétben a múlttal, amikor az alkalmi kapcsolatokról nem volt szó, a modern kor az önfelfedezést helyezi előtérbe. Ezért a személyes boldogságra való összpontosítás elfojtotta a hagyományos megbélyegzést […]

Olvassa el Review

Teed Up in Ecstasy: Bondage és BDSM mítoszok leleplezve! BDSM! Most már nincs bűntudat! A rabság és fegyelem/uralom és behódolás/szadizmus és mazochizmus (BDSM), amelyet egykor tabunak tartottak vagy deviáns szexuális gyakorlatokhoz kapcsoltak, mára világszerte elfogadottságra és népszerűségre tett szert. A mainstream médiától a társadalmi körökig a BDSM-beszélgetések többé már nem elhallgatott suttogás, hanem inkább nyílt diskurzus […]

Olvassa el Review

Rub Rankings & 12 legjobb erotikus masszázs webhely, mint a RubRankings.com Mutasson 12 alternatívát a RubRankings.com dörzsölési ranglistához! Amikor meghallottam a nevet, először a masszázsolajokra és egy pihentető gyógyfürdő aromájára gondoltam. Éreztem egy kemény masszázs intenzitását, miközben egy elragadó és vonzó masszőr végzi a munkáját. Oh, fiú, […]

Olvassa el Review

Hogyan lehet felnőtt játékokkal feldobni unalmas hálószoba életét? Nagyon sokféleképpen nézhetjük ezt a témát. De bármennyire is zűrösnek gondolod, a szerelemre érdemes hajszolni. Ha pedig szerelemről van szó, a játékok tökéletesek arra, hogy megtudd, mit szeret szeretőd, és […]

Olvassa el Review

Mutasd meg a 9 legjobb oldalt lábképek árusítására: Vannak, akik vihognak azon a gondolaton, hogy lábképeket áruljanak az interneten. De ha alaposan, alaposan átnézi az eladók sikertörténeteit, nem nevetséges az a pénz, amit véletlenszerű lábképekkel kereshet. A legalacsonyabb áron egyetlen kép is eladható […]

Olvassa el Review

Minden kapcsolat, a távolságtól függetlenül, megérdemel egy esélyt a sikerre. Tehát ha valószínűleg találkozik valakivel az interneten, vagy a partnerének el kell költöznie munka vagy bármilyen más ok miatt, akkor teljesen természetes, hogy aggódik a kapcsolat hosszú távú működése miatt. Mindaddig azonban, amíg amit […]

Olvassa el Review

Sok ember számára nagyon fontos a romantikus életük, különösen, ha valakivel, akit szeretnek. Az évek során a hálószoba tevékenységek mindennapossá és hagyományossá váltak, kevesebb figyelmet fordítva a legújabb módszerekre. Emiatt sok pár romantikus élete tétté vált. Ha szeretné javítani partnere hálószobájával való elégedettségét, íme néhány […]

Olvassa el Review

Mindig is szóba került a narratíva arról, hogy az emberek hogyan bírják tovább az ágyban, és hogyan javíthatják szexuális életüket. Míg sokan azt feltételezték, hogy természetüknél fogva erősek, és bárkivel elbírnak a hálószobában, mások úgy gondolják, hogy nem tudják megváltoztatni szexuális tudásukat. Azonban, mint minden az életben, lehetőség van egy készség fejlesztésére, ha […]

Olvassa el Review

Ha inkább a vicces Halloween-i öltözködésre vágyik, akkor nem vagy egyedül. Ennek eredményeként összeállítottuk az idei év legjobb vicces Halloween jelmezötleteit. Akár valami epikus dologra van szüksége, akár a bluesból, biztosan meg fogja nevettetni az embereket. Szeretnéd bemutatni humorérzékedet az idei […]

Olvassa el Review

Az egyik legfontosabb készség, amelyet emberként fejleszthetünk, az öngondoskodás. Bármilyen egészséges kapcsolatnak szüksége van rá, de ez egy olyan képesség is, amellyel sokan küzdenek. Az öngondoskodás magában foglalja a saját szükségleteinek kielégítését, mielőtt más emberekbe fektetne be. Akár szerető kapcsolatban élsz, akár csak szeretnél […]

Olvassa el Review

Csakúgy, mint a szerelem, az intimitás egyike azoknak az érzéseknek, amelyeket élénken le lehet írni szavakkal. Azonban tudod, mikor kezded érezni. Az intimitás egy kapcsolatban több körül forog, mint a közösülés. Ezen túl sok minden van. Ebből a cikkből megtudhatja, mit jelent az intimitás, és megtudhatja, hogyan építheti ki az intimitást egy […]

Olvassa el Review

Mutasd meg nekem a leghatékonyabb megoldást az ED-hez Amikor a férfiak szexuálisan felizgulnak, erekció lép fel a pénisz szöveteinek feltöltése miatt. A merevedéshez hormonok, erek, különböző idegek és izmok tartoznak együtt. A merevedés nagyon gyakori az ember mindennapi életében, de előfordul, hogy ez […]

Olvassa el Review

Mutass nekem 6 legjobb weboldalt egy éjszakai standokhoz Ha egy éjszaka áll rendelkezésre, az jó szórakozást és izgalmat jelent. Nekem személy szerint tetszik, hogy hogyan kezdjük egy egyszerű "hello" -ból, és csak néhány óra alatt forró szexgé fajulunk át ... és mindez csak megerősíti az ember bizalmát a játékában. Mindig azt gondolom, hogy […]

Olvassa el Review

Mutasd meg a BJ Bars listát Az „ember paradicsoma” néven is ismert thaiföldi Pattaya városa minden bizonnyal a legjobb úticél kanos férfiaknak, legénybúcsúknak, és csak egy gyors menekülés a napi rutin elől. Nem is olyan régen visszatértem egy pattayai kirándulásról, és azt mondhatom, hogy ez volt az egyik […]

Lapozzon a lap tetejére